دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
گزارش آنا از بخش سرود جشنواره موسیقی فجر؛

خاطره‌سازی دهه نودی‌ها در جشنواره موسیقی فجر/ اجرای «انتقام سخت» به 3 زبان 

خاطره‌سازی دهه نودی‌ها در جشنواره موسیقی فجر  اجرای «انتقام سخت» به 3 زبان 
نخستین روز سی و نهمین جشنواره موسیقی فجر در بخش سرود با اجرای دو گروه از تهران و شهر ری برگزار شد.
کد خبر : 896368

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، سی و نهمین جشنواره موسیقی فجر به دبیری رضا مهدوی از روز گذشته ۲۳ بهمن به همت دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آغاز به کار کرد.

در نخستین روز سی و نهمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر، دو گروه سرود «ری‌نوا» و «شمیم یاس» در کوشک باغ هنر روی صحنه رفتند.

در ابتدای این مراسم پس از تلاوت چند آیه از قرآن کریم و پخش سرود ملی ایران، گروه سرود ری‌نوا به سرپرستی حمید محمدی‌شمیرانی روی صحنه رفتند و سه قطعه برای حاضران اجرا کردند.

اولین قطعه با نام «منجی» با شعری از محسن رضوانی و تنظیم و آهنگسازی احسان جوادی اجرا شد.

سرود و خاطره‌سازی دهه نودی‌ها در جشنواره موسیقی فجر/اجرای سرود «انتقام سخت» به سه زبان 

اجرای سرود «انتقام سخت» به 3 زبان 

قطعه دوم «انتقام سخت» بود که به 3 زبان سروده شده بود و حسین رضائیان شاعر زبان فارسی، علی علیخانی زبان عبری و مرتضی حیدری آل‌کثیر شاعر زبان عربی آن بودند همچنین تنظیم کننده این قطعه هم امیرمحمد شیرزاده بود.

قطعه سوم نیز با شعری از اسماعیل شبرنگ و آهنگسازی وحید اختری باعنوان «سربند سرخ» آخرین سرود این گروه بود.

حمید محمدی شمیرانی سرپرست گروه سرود ری‌نوا با اشاره به اعضای گروه ری‌نوا عنوان کرد: این گروه حدودا از ۴۰ پسر در گروه سنی ۱۰ تا ۱۴ سال و ۵۰ دختر بچه در گروه سنی ۶ تا ۱۱ سال تشکیل شده است. برای انتخاب تک تک اعضای این گروه زحمت زیادی کشیدیم و با سختگیری زیاد سعی کردیم فقط از کسانی که صدای خوبی دارند استفاده کنیم.

شمیرانی تاکید کرد: گروه پسران ما بیش از ۴ سال است که فعالیت حرفه‌ای خودشان را آغاز کرده‌اند و دختران نیز بیش از یک سالی هست که به جمع ما اضافه شده‌اند.

پسران را برای آینده‌ای بهتر آماده می‌کنیم

سرپرست گروه ری‌نوا در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به حمایت‌هایی که از اعضای این گروه سرود می‌شود، گفت: برای پسرانی که به‌خاطر سن بلوغ صدایشان دچار تغییر شده است، کلاس‌های عکاسی، فیلمسازی، آهنگسازی و... برگزار می‌شود. ما تمام تلاشمان را می‌کنیم تا کودکانی که به جمع ما می‌آیند در مسیر هنری باقی بمانند، ما آنها را برای آینده‌ای بهتر آماده می‌کنیم.

شمیرانی در پایان سخنانش با اشاره به تاثیرات برگزاری جشنواره موسیقی فجر عنوان کرد: به‌نظرم برگزاری این جشنواره و جشنواره‌های رقابتی از این جنس، به محک زدن کودکان و شناخت درست آنها از توانایی‌هایشان کمک می‌کند. در این حرفه هر تیمی احساس می‌کند که بهترین است، اما برگزاری این جشنواره به کسانی که تکبر بی‌جا دارند واقعیت را نشان می‌دهد و سبب پیشرفت می‌شود.

گروه بعدی که روی صحنه رفت، «شمیم یاس» به سرپرستی فاطمه سادات قاضوی بود.

سرود و خاطره‌سازی دهه نودی‌ها در جشنواره موسیقی فجر/اجرای سرود «انتقام سخت» به سه زبان 

این گروه سه قطعه به نام‌های «پرستار کربلا»، «بابارضا» و «جشن فرشته‌ها» اجرا کرد. اجرای این گروه با حرکات نمایشی و پرفورمنس همراه بود.
فاطمه سادات قاضوی سرپرست این گروه با اشاره به اولین روز جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر گفت: به‌نظرم اولین روز این جشنواره مورد استقبال قرار گرفت و سالن پر شده بود. گروه ما به‌خاطر حرکات نمایشی که داشت مورد استقبال مخاطبین قرار گرفت.

وی ادامه داد: چون بچه‌ها روی خوانش تسلط داشتند ما کلا دو روز برای تمرین وقت گذاشتیم و امیدوارم بچه‌ها نتیجه تلاششان را ببینند.

دهه‌ نودی‌های فعال در عرصه سرود

سرپرست گروه شمیم یاس با اشاره به اعضای این گروه سرود گفت: گروه شمیم یاس متشکل از دختران و پسرانی است که اکثر آنها را دهه نودی‎‌ها تشکیل داده‌اند و حدود ۴ سال است مشغول فعالیت هستند.

وی با اشاره به دستاورد‌های این گروه سرود توضیح داد: خوشبختانه تا امروز مقام‌های خوبی به دست آورده‌ایم. گروه شمیم یاس موفق شده استعداد برتر جشنواره ملی شود و همچنین برگزیده سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر نیز شده‌ایم. ما توفیق این را داشتیم که در مشهد، کربلا، نجف، قم و جمکران و همچنین در محضر مقام معظم رهبری به مناسبت ولادت حضرت فاطمه (س) اجرای سرود داشته باشیم.

سرود و خاطره‌سازی دهه نودی‌ها در جشنواره موسیقی فجر/اجرای سرود «انتقام سخت» به سه زبان 

سی‌ونهمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر به همت دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، به ریاست امیرحسین سمیعی و دبیریِ رضا مهدوی از ۲۳ تا ۲۸ بهمن در بخش‌های رقابتی (جایزه باربد) و غیررقابتی همزمان در تهران و ۱۴ استان دیگر در حال برگزاری است.

در طول روز‌های برگزاری جشنواره موسیقی فجر، بخش سرود به همت دفتر سرود وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در کوشک باغ هنر هر شب از ساعت ۱۸:۳۰ میزبان علاقه‌مندان موسیقی و حوزه سرود خواهد بود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب